torstai 31. heinäkuuta 2014

Hellepäivien virkkauksia

Hellepäivinä olen virkkaillut silloin tällöin, lähinnä automatkoilla tai iltaisin mökin terassilla. Jotakin on valmistunutkin. Virkkasin Baby Bamboo langasta anopille tiskirätin, johon lankaa kului 40 g. Malli tähän löytyi täältä. Anoppi oli kyllä sitä mieltä, ettei tätä raaski käyttää, mutta käyttöön sen kyllä tein.
 
 
Tytär osti itselleen Ähtärin matkalta muistoksi ketun. Kettu tarvitsi kuulemma villatakin, joten yhdellä automatkalla valmistui takki ketulle. Virkkasin ensin sopivan mittaisen pätkän ketjusilmukoita, ketju ylettyi ketun ympäri. Sitten*1. krs ks, 2. krs 3p, 1 kjs, 3.krs ks* Toistin *-* välillä väriä vaihtaen, kunnes olin ketun käsien kohdalla. Siinä vaiheessa tein pylväskerroksella käsien kohdalla 2 p, 3 kjs, 2p. Takin reunaan virkkasin vielä nirkkoreunan. Mökiltä löytyi onneksi myös sopivat napit takkiin, kun se piti tietenkin saada myös kiinni. Lankana oli Novitan Nalle ja sitä kului vain 10 g.
 
 

Nyt on myös kaikki palat virkattu seuraavaa kukkapeittoa varten. Osa paloista on vielä päättelemättä ja sen jälkeen alkaakin palojen asettelu peitoksi ja yhteen ompeleminen.


sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Polysemiakämmekkäät

Välipalaksi neuloin merinolangasta kämmekkäät, joilla oli hauska nimi. Polysemiakämmekkäät löytyvät Ullaneuleen sivuilta. Lanka oli samaa lankaa kuin White Dwarf huivissa ja puikkoina bambuiset nro 4 puikot.


Viileämpiä ilmoja jäävät nämä kämmekkäät odottelemaan. Lankaa kului yksi kerä eli 50 g.

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kasvikokeiluja

Vähän viileämpänä mökkipäivänä kokeilimme kasveillla painamista. Äitini oli laittanut kasveja kuivamaan vanhan puhelinluettelon väliin ja uusiokäytimme vanhoja lakanoita painamalla kuivatuilla kasveilla tilkuille. Väreistä en tiedä, mitä värejä ne olivat, sillä äidilläni oli niitä pilttipurkeissa valmiina.
Paperilautaselle värejä ja kasa kuivattuja kasveja.
 
 Pensselillä väriä kasvin epätasaisemmalle puolelle.
 Värillä sivelty kasvi käännetään kankaanpalalle.
 Kasvin päälle taiteltu sanomalehden pala ja silitellään paperia, 
jotta väri tarttuu kankaaseen.
 
 Poistetaan sanomalehti päältä ja irrotetaan kasvi varovasti kankaasta.
Kankaaseen jää kuvio kasvista.


Valmiita kangastilkkuja.
Mitä näistä sitten tulee? Nämä olivat kokeiluja, joiden käyttötarkoitus ei vielä ole täysin selvillä. Silitin palat kunnolla nurjalta puolelta, jotta väri tarttuu kunnolla eikä irtoa. Muutamaan kasviin tein kimaltavilla langoilla solmupistoja ja etupistoja koristeeksi. Yhdestä tällaisesta koristellusta valmistui kortti ystävälle. 
 


torstai 17. heinäkuuta 2014

White Dwarf huivi

Ihanainen työkaveri täytti juhannuksen jälkeen pyöreitä vuosia ja ajattelin neuloa jotakin kivaa lahjaksi. Päädyin Ravelryn sivuilta Amy Millerin suunnittelemaan White Dwarf- huiviin.


Ensimmäistä kertaa neuloin englanniksi, joten tuli sekin sanasto opeteltua. Langaksi valikoitui smc selectin Extra soft Merino Opera, jota ostin syksyllä Karnaluksista.
Toin lankaa kymmenen 50 g kerää ja niistä äitini teki anopilleni syntymäpäivälahjaksi huivin. Lankaa kuitenkin jäi ja niinpä niistä valmistui myös tämä huivi ja käyttämäni 160 g jälkeen lankaa jäi vieläkin 90 g. Valitettavasti nämä langat jäivät itselleni plussan puolelle lankalaihiksella, sillä näitä lankoja ei ollut minulla vuodenvaihteessa, kun tein lankainventaariota. Eiköhän tuo määrä lankaa kuitenkin johonkin kulu, sen verran mukavaa ja pehmeää lankaa tuo on. Viimeisessä kuvassa huivi vielä lahjansaajan kaulassa. Onnea vielä!

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Afrikankukkapeitto

Koko kesäkuu tehtiin kyllä kästiöitäkin, mutta mitään ei silloin valmistunut. Suurin projekti oli virkata Afrikan kukkia, joista kokosin peiton häälahjaksi. Nyt peitto on päätelty ja viimeistelty ja annettu eteenpäin. Peitossa on käytetty lankana 7 veljestä. Lämmittää mukavasti ja peiton alle mahtuu kahdet jalat lämmittelemään, testattu on. Peiton koko on 100x150 cm.
Aika monta iltaa tekemiseen meni ja suurin ja tylsin homma oli lankojen päättely. Miksiköhän en tajunnut päätellä lankoja jokaisen tilkun kohdalla erikseen? Nyt päättelytyö oli tehtävä kerralla.

Pääteltyjä langanpätkiä tuli paljon ja mielenkiinnosta punnitsin tämän lankakasan. Se painoi yhden lankakerän verran eli 150 g. Lankalaihiksen miinukselle menevät nämäkin langat, sillä en ole innokas näpertämään näistä pätkistä, vaan kasa lähti roskikseen. Peittoon itsessään kului lankaa 1100 g eli yhteensä lankaa meni 1250 g. Tosin jouduin projektia varten ostamaan neljä kerää lankaa eli yhteensä 600 g. Todellista lankalaihiksen miinusta siis peiton myötä tuli 650 g.


Palojen asettelua ja sommittelua.
Valmis peitto kesäpäivänä.