maanantai 29. syyskuuta 2014

Kahvikutsut kummitytölle

Kummityttö täytti viime viikolla 2 vuotta ja eilen pääsimme juhlimaan. Lahjaksi tein virkaten ontelokuteesta korin ja muutamia "kahvikutsuherkkuja". Lisäksi koriin ostettiin kahvikutsuilla tarvittavia astioita. Eilen pääsimme sitten jo yhdessä leikkimään näillä.




Amigurumiherkkujen ohjeet ovat jostakin englanninkielisestä amigurumikirjasta. Herkkuihin sain jämälankaa uppoamaan 65 g. Korin pohjaksi virkkasin ensin spiraalina sopivan kokoisen ympyrän ja sen jälkeen reunaan kiinteitä silmukoita ilman lisäyksiä, kunnes reuna oli tarpeeksi korkea. Nauhan kohdalla virkkasin yhden kerroksen ajan kaksi kiinteää silmukkaa ja kaksi ketjusilmukkaa, jolloin sain aikaan reiät, joihin pujottelin nauhan. Ranne ei kyllä oikein tykännyt tuosta paksusta kuteesta virkkaamisesta, vaan kipeytyi.

lauantai 20. syyskuuta 2014

Saapassukat

Teinipoikani jalka on kasvanut taas viime syksystä ja hankimme uudet saappaat. Uusiin saappaisiin piti saada tietysti myös saapassukat. Perinteisellä sukkamallilla mentiin ja tämäkin pari kasvattaa sukkasatoa Sukkasadon perunalarissa. Lanka on tummanharmaata 7veljestä ja kaapista löytynyttä vyötteetöntä sukkalankaa raidoissa. Luulisin, että tuo raitalanka on Austermannin Steppiä. 52 silmukkaa ja puikot nro 3,5.




Lankaa näihin kului 130 g, joten lankalaihiksellekin tuli taas miinusta.

Bloginappi 2014

maanantai 8. syyskuuta 2014

Kesäprojekti valmiina

Tämä kesän projektina oli virkattu kukkapeitto oman olohuoneen käyttöön. Kukkien virkkaamisen aloitin Kyproksen matkalla vapun tienoilla. Kukkia on virkattu myös Saksassa, Norjassa ja Tanskassa sekä tietysti ihan koti-Suomessa. Välillä olen tehnyt muutakin, kuten Afrikankukkapeiton virkkaamalla ja lopussa kokoamisvaiheessa menasi into lopahtaa. Lopulta nyt viikonloppuna tein peiton loppuun ja tänään ehdin päivänvalossa kuvaamaan sen.
Peitossa on päivänkakkaraneliöitä ja ruusuneliöitä. Ohje löytyy Virkkaa värikästä, 25 pikku peittoa ja liinaa -kirjasta. Ohjeen mukaan neliöitä piti olla 99, mutta lopulta päädyin tekemään vielä yhden  rivin neliöitä lisää eli niitä oli lopulta 108. Mikään jättisuuri peitosta ei siis tullut, mutta kyllä sen alle yhdet jalat hyvin mahtuvat. Peiton koko on 150 x 100 cm.
 
 
 Peittoon sai hyvin uppoamaan jämälankoja pienistäkin keräsistä. Jokaisessa kukassa on jotakin vihreän sävyä, mutta muuten olen käyttänyt surutta monenlaisia värejä. Tuo valkoinen yhdistävä lanka on Tallinnasta tuotua Nordic-lankaa.
Lankaa peittoon kului aika tasan 900 g, josta puolet oli tuota valkoista lankaa. Talven pimeydessä voi sitten muistella kesän helteitä, kun lämmittää varpaitaan tämän kukkaniityn alla.
 

Sukkasatoa

Sukkasatoa on kerätty viikon verran ja eilen sain omat ensimmäiset Sukkasadon sukkani valmiiksi. Jo keväällä ajattelin tehdä itselleni 5 lehden tossut, mutta kaikkea muuta tuli krsän aikana väliin. Nyt sain sitten valmiiksi itselleni 5 lehden tossut. Lanka on Regian sukkalankaa, sen tarkemmin en muista, sillä vyöte on jo hukkunut. Puikkoina minulla olivat 3 mm pyöröpuikot. Tuo lanka oli ohuempaa kuin esimerkiksi Nalle-lanka ja tossuista tuli kokoa 38-39. Sopivan napakat omaan jalkaani.


Tänään töiden jälkeen oli mukavan lämmintä ja makoilin vielä riippumatossa uudet tossut jalassa. Tällaisia syyskuun päiviä voisi tulla lisääkin.

Bloginappi 2014