lauantai 22. marraskuuta 2014

Pipo päähän ja lämmikettä käsille

Talviaika alkaa olla käsillä. Pimeys on vallannut taas maan ja ulkona on kylmä. Viime yönä satoi hennosti lunta maahan, joten nämä viime aikoina valmistuneet asusteet pääsivät kuvattavaksi kalpeassa päivänvalossa ohuen lumipeitteen päällä.

 Pipo on tehty Novitan Hile- langasta. Ohje oli helppo ja pipo valmistui nopeasti. Ohje löytyy Novitan sivuilta, täältä. Lankaa minulla kului pipoon 75 g.

Lapaset olen tehnyt Novitan 7 veljestä- langasta. Malli löytyy Novitan lapaslehdestä, mutta en tehnyt näihin ohjeen mukaista vartta, vaan pelkän joustinneuleen ranteeseen. Näihin kului lankaa myös 75 g.

Kävin myös Tampereella Kädentaidot- messuilla viime viikonloppuna. Kiersin messut melko nopeasti läpi ja ostokset jäivät vähäisiksi, mutta ainakin joulukorttitarvikkeita tarttui mukaan. Yhtään lankakerää en ostanut! Messuilla tapasin myös Sohvaneulomon Anniinan, jonka kanssa pari viikkoa sitten kilkuttelimme kutimia myös samoilla luennoilla. 

Vaikka messuilta ei lankaa lähtenytkään mukaan, äitini kiikutti minulle omista varastoistaan löytyneen kerän Austermannin Steppiä, joten hiukan tuli lisää lankaa varastoihini, mutta tuo kerä taitaa vielä ennen joulua päästä puikoille.


torstai 6. marraskuuta 2014

Pikkuruiset vauvasukat

Nämä pienet vauvasukat lähtevät TAYS:siin villasukkakeräykseen. Pienet sukkaset on tehty 40 silmukalla 2,5 puikoilla. Langasta olen tehnyt aikaisemmin itselleni neuleboleron ja jämäkerästä ei vielä kaikki kulunut näihin pieniin perussukkiin, joihin lankaa kului vain 18 g.

Sukat eivät enää ihan ehtineet mukaan tämän vuoden sukkasatoon, sillä nämä valmistuivat marraskuun 1. päivä ja sukkasato loppui lokakuun viimeinen. Sain kuitenkin kuusi sukkaparia neulottua sukkasadon aikana: