tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuoden viimeisiä

Vuoden viimeisiä päiviä ja varmaankin viimeiset valmiit käsityöt tälle vuodelle tehtynä.

Nämä säärystimet lähtivät hoikkasääriselle kummitytölle joululahjaksi. Ahkera yleisurheilija tarvitsee treeneihin Pyrinnön väriset säärystimet. Lankana Novitan 7 veljestä, jota kului 70 g.


Villasukat joululahjaksi lämmittämään amerikkalaisen vaihto-oppilaan varpaita. Lanka Austermann Step, koko 42. Lankaa kului 88 g.



Viimeiseksi valmistuivat joulukalenterivillasukat jämälangoista. Jämälankavillasukkakalenteriin ohje löytyy täältä. Minun sukkani valmistuivat vasta joulun jälkeen, mutta lopulta sain viimeisetkin raidat neulottua. Käytin vähän vahvempia lankoja kuin ohjeessa oli, joten sukistani tuli polvisukat. Nämä olivat ekat varpaasta varteen- sukkani ja tämä oli ihan mukava kokemus. Voisin uudestaankin kokeilla, kantapääkin onnistui mukavasti.  Jämälangoista en sen sijaan varmaan heti tee uudestaan sukkia. Ainakaan näin monella värillä. Myöskään kirjoneuletta en taida ihan heti tehdä uudestaan tai ainakin vain kahdella värillä. Lankaa minulla kului näihin sukkiin 130 g. Hauska kokemus tämä jämälankavillasukkakalenteri.


sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukuun eka viikko

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja moni jouluaskare on vielä tekemättä. Tänään saimme kuitenkin paistettua monta pellillistä karjalanpiirakoita joulua varten. Suvussamme on aina ollut joulupöydässä itse tehtyjä karjalanpiirakoita ja olen oppinut niiden tekemisen jo lapsena mummulassa. Tänään piirakoita pyöriteltiin meillä ja apuna oli oma äitini.Teimme sekä riisipiirakoita että perunapiirakoita. Maistiaisetkin jo syötiin ja hyviä olivat. Nuorimmainen osallistui tekemiseen ensimmäisen kerran ja osoittautui mainioksi rypyttäjäksi.

Tällä viikolla on tullut myös neulottua jämälankavillasukkaa joulukalenterin mukaan. Tämä hauskat idea löytyy Missä neuloimme kerran- blogista. Joka päivä paljastuu vähän lisää asioita, joita pitäisi sukkaan neuloa. Nämä sukat ovat ensimmäiset varpaista varteen- sukkani, joten tulee sitäkin kokeiltua. Ensimmäisenä päivänä piti tehdä sukan A alku, josta kerroin edellisessä postauksessani.

Toisena päivänä piti aloittaa sukka B. Kärjen jälkeen piti neuloa vielä kaksi kerrosta värillä, joka kuvasti lankavaraston kokoa. Minun raidastani tuli vihreä, kiitos lankalaihiksen.



3. päivä piti googlettaa itsensä ja minun raidastani tuli valkoinen sen perusteella.
4. päivä piti poimia väri lähimmästä taulusta. Siitäkin raidasta tuli valkoinen.

5. päivänraidan värin määräsi äidin tyttönimen alkukirjain. Raidastani tuli rrrruskea.
6. päivän raidasta piti löytyä synnyinmaan lipun värit, joten sinivalkoinen osuushan siitä tuli.
7. päivä piti tehdä testi, joka löytyy täältä. Minun värini on testin mukaan pinkki.
Ensimmäisen viikon jälkeen sukkani näyttävät tältä:

 Sukka A
Sukka B
Sukka A on toistaiseksi vähän leveämpi kuin B, toivottavasti tilanne tasoittuu. Väriä ei ainakaan näistä sukista tule puuttumaan.

maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuun ensimmäinen

Jämälankavillasukkaa joulukuun ratoksi ja kaiken joulukiireen keskellä. Päätin ainakin aloittaa joulukalenterisukan neulomisen. Katsotaan, tuleeko valmista. Ensimmäiset sukkani, jotka on aloitettu varpaasta. Vähän piti pähkäillä ja purkaakin, mutta lopputulos näyttää oikealle. Tämä villasukka etenee siis joka päivä ja ohje seuraavaan osaa julkaistaan aina täällä.Voi olla, että ihan aina en pysy päivätahdissa, mutta viimeistään joululomalla sitten valmiiksi.
 Ensimmäisenä päivänä oli tarkoitus neuloa ensimmäisen sukan kärki haluamallaan värillä ja yksi kerros värillä, joka löytyy lempi cd:n kannesta. Rajattoman joululevyjä tulee kuunneltua näin joulukuussa ahkerasti, joten nappasin sieltä värin.
 Työn alla myös jotakin punaista joululahjapakettiin.
Tästä punaisesta langasta on tulossa minulle itselleni Revontuli- huivi. Tarkoitus olisi saada tämäkin valmiiksi ennen joulua.