maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen viettoa

Pääsiäinen alkaa meidän perheessä yleensä palmusunnuntain virpomisella. Edellinen päivä kului tänäkin vuonna vitsoja tehdessä nuorimmaisen kanssa. Minäkin virkkasin oksiin muutaman kukkasen koristeeksi ja autoin höyhenien laittamisessa. Samalla istutettiin rairuohoa, vaikka se olisi varmaankin pitänyt istuttaa jo aikaisemmin.

Sunnuntaina ovella kiersi pieniä virpojia ja virpomispalkkoja tuli kiitettävästi. Pääsiäisviikonlopuksi lähdimme mökille. Mökkeily pääsiäisenä kuuluu meillä yleensä aina pääsiäiseen. Tänä vuonna sääkin oli mukavan lämmin ja aurinkokin paisteli. Mökille vein äidilleni tuliaseksi eko astianpesuaineen ja neulomani tiskirätin. Tiskirätin ohje oli Novitan sivuilta, täältä. Lankana minulla oli Hjertegarnin Blend Bamboo lanka, jossa on 70 % bambua ja loppu puuvillaa. Bambulankaa suositeltiin tiskirättiin, koska se on antibakteerista ja imee hyvin. Käyttöön äitini ei tuota rättiä vielä raaskinut ottaa, joten tehoa ei vielä tullut testattua.Tuosta langasta olen vuosi sitten tehnyt kummitytölle villatakin ja sitä on vielä jäljellä, joten tiskirättejä tai muuta voisi tehdä vielä enemmänkin. Lankaa tuohon kului vain 20 g.


Mökillä mukavinta on se, että ei ole tiukkaa minuuttiaikataulua, siellä on rauhallista ja ulkoiltua tulee väkisinkin.
 
Äidin kanssa perkasimme kaadetun männyn roskista männynkäpyjä, joita käytetään kesällä värjäyskurssilla. Puitakin tuli kärrättyä pinoon.


Talviturkkikin tuli kastettua +6 asteisessa vedessä ja kevään ekat terassikahvit nautittua. Villasukkakin edistyi terassilla auringonpaisteessa.

 Pääsiäissunnuntain aamuna lapset perinteisesti meilä etsivät piilotettuja pääsiäismunia. Tänä vuonna isommat lapset olivat leireillä, joten etsijöitä oli vain yksi. Munat löytyivät pienellä avustuksella pihamaalta. Kotiin palasimme sunnuntai-iltana ja rairuohokin oli hyvin kasvanut poissaollessamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti