maanantai 8. syyskuuta 2014

Kesäprojekti valmiina

Tämä kesän projektina oli virkattu kukkapeitto oman olohuoneen käyttöön. Kukkien virkkaamisen aloitin Kyproksen matkalla vapun tienoilla. Kukkia on virkattu myös Saksassa, Norjassa ja Tanskassa sekä tietysti ihan koti-Suomessa. Välillä olen tehnyt muutakin, kuten Afrikankukkapeiton virkkaamalla ja lopussa kokoamisvaiheessa menasi into lopahtaa. Lopulta nyt viikonloppuna tein peiton loppuun ja tänään ehdin päivänvalossa kuvaamaan sen.
Peitossa on päivänkakkaraneliöitä ja ruusuneliöitä. Ohje löytyy Virkkaa värikästä, 25 pikku peittoa ja liinaa -kirjasta. Ohjeen mukaan neliöitä piti olla 99, mutta lopulta päädyin tekemään vielä yhden  rivin neliöitä lisää eli niitä oli lopulta 108. Mikään jättisuuri peitosta ei siis tullut, mutta kyllä sen alle yhdet jalat hyvin mahtuvat. Peiton koko on 150 x 100 cm.
 
 
 Peittoon sai hyvin uppoamaan jämälankoja pienistäkin keräsistä. Jokaisessa kukassa on jotakin vihreän sävyä, mutta muuten olen käyttänyt surutta monenlaisia värejä. Tuo valkoinen yhdistävä lanka on Tallinnasta tuotua Nordic-lankaa.
Lankaa peittoon kului aika tasan 900 g, josta puolet oli tuota valkoista lankaa. Talven pimeydessä voi sitten muistella kesän helteitä, kun lämmittää varpaitaan tämän kukkaniityn alla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti