sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Pöllösukkailua

Viime postauksesta on kulunut aikaa ja käsityöt ovat edenneet vain hiljakseen. Jotakin on kuitenkin valmistunutkin, nimittäin kaksi paria pöllösukkia.

Toiset valmistuivat hiihtolomareissulla Itävallassa. Niihin jouduin ompelemaan helmisilmät jälkikäteen, kun metallinen ohut virkkuukoukku ei saanut matkustaa lennolla matkustamossa. Lähinnä sukat valmistuivat lennolla ja automatkoilla, paikan päällä keskityttiin huikeisiin maisemiin ja lasketteluun.

Sukat lähtivät lämmittämään kummitytön varpaita syntymäpäivälahjana ja ne jäivät kotona kuvaamatta. Sain kuitenkin  jälkikäteen kuvan sukista kummitytön jalassa.
Sukat tein Facebookin Voihan villasukka- ryhmässä olleen ohjeen mukaan. Ohje löytyy myös mm. täältä. Ohjeessa silmukoita oli 48, minä laitoin silmukoita 56. Lisäsin pöllökuvioon aina kaksi silmukkaa ja hyvin onnistui sillä määrällä. Lankana Novitan Nalle ja puikot nro 3. Kantapään tein vahvistettuna.

Toiset pöllösukat tahtoi oma tytär, joka ihastui tuohon ensimmäiseen pariin. Samalla ohjeella ja samalla langalla mentiin, mutta nyt neuloin helmet jo tekovaiheessa kiinni sukkiin. Helpotti huomattavasti työtä, kun ei tarvinnut niitä jälkikäteen ommella.

Vielä löytyi pihasta vähän luntakin ja sukat pääsivät kuvattavaksi keväthangelle. Näihin kahteen pariin sukkia lankaa kului lähes kokonaan kaksi kerää Nallea eli 195 g.

Kun lankavarasto vähän on keventynyt, sorruin ostamaan Mammuttimarkkinoilta 7 veljestä. 3 kerää sai kympillä, joten lankavarasto lisääntyi 450 grammalla. Sukkia tulee niistäkin keristä taas joskus neulottua, mutta nyt välillä jotakin muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti