sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Mutkien kautta lopputulokseen

Osallistuin edellisenä jouluna jämälankavillasukkakalenterin sukkien neulontaan. Viime vuoden sukkani löytyvät täältä. Tänä vuonna ajattelin myös tehdä sukat Missä neuloimme kerran- blogin ohjeilla joulukuussa. Sukat lähtivät hyvin alkuun, mutta joulukiireet pukkasivat päälle ja sukat jäivät täysin kesken.
Joulun jälkeen sukat jäivät käsityökassiin odottamaan kohtaloaan keskeneräisinä. Lopulta helmikuussa tartuin uudestaan tähän neuleeseen ja päätin purkaa sukat niin, että vain kärjet jäivät odottamaan jatkoa. Lähdin neulomaan sukkia yksiväriseksi ja ajattelin käyttää varressa valkoista punaisen kaverina. Kunnes totesin molempien sukkien ollessa kantapään yli, että punainen lanka ei tule riittämään. Joten eikun purkamaan taas.
Lopulta päädyin tekemään kirjoneuelsukat, joissa punaisen kaverina oli valkosita. Mallikuviot nappasin joululahjaksi saamastani Sukupolvien silmukat- kirjasta. Malli oli kirjassa nimellä Laulujuhlille Sortavalaan. En tehnyt suoraan mallin mukaan, vaan otin kuviosta ne mallit, joita halusin sukissani käyttää.


Nämä sukat ovat vasta toiset varpaista varteen- sukkani. Kirjoneulettakaan en ole kovin paljon tehnyt ja työn jälki voisikin olla tasaisempaa, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Tällä varpaista varteen- tekniikalla sain lähes kaiken punaisen langan kulutettua, sitä jäi vain hyvin pieni keränen jäljelle. Myös kantapää tällä tekniikalla istuu hyvin jalkaan. Ohjetta varpaista varteen- sukkaan otin tuolta aikaisemmin mainitsemastani Misää neuloimme kerran- blogista. Lankana näissä sukissa on Handun punainen sukkalanka, jota ostin Lankakauppa Kerästä ja valkoisena Roosa nauha- sukkalanka Pirkanmaan Kotityöstä. Sukista tuli ihanan pehmoiset ja sopivan ohuet, mutta kuitenkin lämpimät. Silmukoita minulla oli 64 ja sukan pituus ennen kantapäätä oli 17,5 cm. Näillä mitoilla niistä tuli sopivat minun 39 jalkaani. Lankaa kului yhteensä 65 g.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti