maanantai 7. marraskuuta 2016

Lapasilla sormet lämpimäksi

Kesän huiviprojektista oli jäljellä vielä Arwetta classic- lankaa. Huivin lisäksi olen langoista tehnyt jo yhdet lapaset. Koska lankaa oli edelleen jäljellä, tein esikoiselle vielä yhdet lapaset samoista langoista.

 Silmukoita loin 56 ja puikkoina minulla oli 2,5 knitprot. 1o1n joustinneuletta tein 8 cm, jonka jälkeen aloitin sileän neuleen. Joka kolmas kerros neuloin joka toisen vaaleanharmaalla ja joka toisen tummanharmaalla. Nämä on tehty peukalokiilalla, jossa peukaloa varten jätettiin odottamaan 16 silmukkaa ja peukalovaiheessa poimin vielä muutaman silmukan lisää, sillä peukalo on tehty 18 silmukalla. Kärki on tehty nauhakavennuksena. Tarkoitukseni oli tehdä peukalot tummanharmaalla, mutta lanka loppui ja peukaloista tuli vaaleanharmaat. Tummanharmaan sain siis kulutettua loppuun, vaaleanharmaata jäi vielä pieni kerä odottamaan jotakin jämälankaprojektia. 

Lankaa näihin kului yhteensä 40 g. Nyt jään jännityksellä odottamaan, kuinka kestävät käytössä. Edelliset tästä langasta tehdyt tumput odottavat kuulemma jo paikkausta, kun peukalossa on reikä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti