sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Wurm- pipo

Tyttärellä ei kuulemma ollut yhtään pipoa. Ei ainakaan sellaista, jonka olisi kehdannut päähän laittaa tai olisi sopinut talvitakkiin. Selaillessani jälleen neuleohjeita löysin ohjeen Wurm- pipoon. Sen tytär kelpuutti malliksi omalle pipolle. Olin aikaisemmin neulonut nämä lapaset, jotka sopivat takin kanssa pidettäväksi. Toivomus oli, että pipo olisi samaa vaaleanharmaata, jota käytin lapasissa. Lanka on siis Arwetta classic, jota olen ostanut Lankamaailmasta.
 Ihan ongelmitta pipo ei edennyt. Lanka on ohuempaa kuin ohjeessa ja aloitin ensin ohuemmilla puikoilla samalla silmukkamäärällä kuin ohjeessa. Liian pienihän siitä oli tulossa. Seuraavaksi kokeilin tehdä kaksinkertaisella langalla. Ei ollut hyvä sekään. Lopulta päädyin tekemään 3,5 ja 4 mm puikoilla kuten ohjeessakin, vaikka lanka olikin ohuempaa. Silmukkamäärä minulla oli 110 eli tein suurimmalla ohjeella. Tällä tavalla piposta tuli lopulta muutaman purkamisen jälkeen sopiva.

Lankaa tähän pipoon kului 60 g ja se on mukavan kevyt. Aika näyttää, kuinka ahkerasti sitä käytetään. Toistaiseksi nämä lämpimät talvikelit pipon valmistumisen jälkeen eivät ole innostaneet pipoa päähän pistämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti