maanantai 7. heinäkuuta 2014

Afrikankukkapeitto

Koko kesäkuu tehtiin kyllä kästiöitäkin, mutta mitään ei silloin valmistunut. Suurin projekti oli virkata Afrikan kukkia, joista kokosin peiton häälahjaksi. Nyt peitto on päätelty ja viimeistelty ja annettu eteenpäin. Peitossa on käytetty lankana 7 veljestä. Lämmittää mukavasti ja peiton alle mahtuu kahdet jalat lämmittelemään, testattu on. Peiton koko on 100x150 cm.
Aika monta iltaa tekemiseen meni ja suurin ja tylsin homma oli lankojen päättely. Miksiköhän en tajunnut päätellä lankoja jokaisen tilkun kohdalla erikseen? Nyt päättelytyö oli tehtävä kerralla.

Pääteltyjä langanpätkiä tuli paljon ja mielenkiinnosta punnitsin tämän lankakasan. Se painoi yhden lankakerän verran eli 150 g. Lankalaihiksen miinukselle menevät nämäkin langat, sillä en ole innokas näpertämään näistä pätkistä, vaan kasa lähti roskikseen. Peittoon itsessään kului lankaa 1100 g eli yhteensä lankaa meni 1250 g. Tosin jouduin projektia varten ostamaan neljä kerää lankaa eli yhteensä 600 g. Todellista lankalaihiksen miinusta siis peiton myötä tuli 650 g.


Palojen asettelua ja sommittelua.
Valmis peitto kesäpäivänä.

4 kommenttia:

 1. Vähän on upea peitto!
  Mulla tuolla isoäidinneliöitä valmistuu hitaasti yks silloin ja toinen tällöin, ehkä eläkkeellä on peitto valmis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunteja kului aikas paljon, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. :)

   Poista
 2. Ihana peitto! Kertakaikkisen ihana!
  Itselläni on ollut jo pitkään aikomuksena tehdä torkkupeitto ko. kukkasista, en vain ole saanut aikaiseksi. Mutta sinun peittosi sai taas innostuksen kasvamaan!
  Päättelytyö tosiaan on aika kamalaa, kun sen tekee kerralla... Itsekin joka kerta päätän, että ENSI kerralla päättelen langat aina yhden palan valmistuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraava peitto menossa erilaisista paloista, mutta taas jätin päättelyt viimeiseksi. Ehkä seuraavassa olen viisaampi. Intoa peiton viimeistelyyn!

   Poista