keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen valmistunut

Tämän vuoden ensimmäinen valmistunut työ on kyllä aloitettu jo viime vuoden puolella, mutta se ei ehtinyt valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Tähän Revontuli-huiviin ostin langat kevään käsityömatkalta Tallinnasta Aade Lõngin villatehtaalta. Käsityömatkastani kerroin täällä. Huivin ohje löytyy täältä.



Neulottuani huivia ensimmäisen kaavion verran, tajusin tehneeni silmukoiden lisäämisen väärin. Ohjeessa oli kyllä sanottu, että siihen ei kuulu jäädä reikää, mutta enpä ollut ohjetta niin hyvin lukenut. Aikani mietiskelin, mitä tehdä. Tuo lanka on hankalaa purkaa eikä se huvittanut yhtään, joten päätin jatkaa samalla tavalla loppuun asti. Tykkään lopputuloksesta, joka on hivenen pitsimäisempi kuin alkuperäisen ohjeen mukaan. Nuo leveyssuunnan reiät kuuluvat alkuperäiseenkin ohjeeseen, pystysuuntaiset ovat oman virheeni tulosta, mutta tykkään huivista juuri näin.

Lankaa minulla kului tähän vain 205 g, vaikka ohjeessa luki 250 g. Loppukerästä voisin tehdä vaikka säärystimet. Huivi taitaa päästä ensimmäisen kerran käyttöön ensi sunnuntaina Sibeliuksen 150v. konsertissa Tampere-talossa.

4 kommenttia: