perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesäinen jakku

Tämän kesän virkkausprojekti valmistui viime viikolla ja sitä jo testattiin 60 v. syntymäpäivillä. Virkkasin jakun Suuren käsityön ohjeella, joka löytyi tämän vuoden toukokuun numerosta. Lopputulokseen olen tyytyväinen, joskin koristekukkaset meinaavat prässäämisestä huolimatta käpristyä, joten harkitsen vielä niiden tarkempaa ompelemista, jotta eivät pääse supistumaan.

Ohje oli helppo ja koko jakku tehtiin pylväillä ja isolla koukulla, jotta saatiin sopivan väljä pinta. Hihoista piti ohjeen mukaan tulla 3/4- hihat, mutta kuten aina minun puseroissani, hihoista tulee pidemmät. Liekö syynä lyhyet käteni? Nämä hihat ovat nyt täysin sopivat täyspitkinä.

Lankana minulla oli Essentials cotton dk- lankaa, joka on miellyttävää puuvillalankaa ja laskeutuu hyvin. Itse jakku tuli tummalla violetilla ja kukat virkkasin kahdella vaaleammalla värillä. Lankaa kului kaikkineen 450 g. Tänä kesänä, kun helle ei ole pahemmin vaivannut, tämä jakku on sopivan vilpoisa, mutta lämmittää myös tarpeeksi.




4 kommenttia:

  1. Kaunis jakku! Minullakin tulee aina hihoista liian pitkät, tuntuu että ne uivat aina kastikkeessa. ;) Pitäisi opetella tekemään lyhyempiä hihoja, mutta kun muutenkin teen jo S-koon vaatteita, niin ei voi enää pituutta katsoa mistään pienemmästä koosta. Tai sitten ne hihat vain venähtävät käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koskahan sitä oppisi, että suosista lyhentää ohjeessa annettua hihan mittaa?

      Poista
  2. Kaunis takki. No kukat koristavat kivasti.

    VastaaPoista