torstai 18. helmikuuta 2016

Hiljaiselon jälkeen

Blogissa on ollut hiljaista. Käsitöitä on tullut valmiiksi, joskin hitaanlaisesti, sillä inspiraatio on välillä ollut hukassa. Valmiit tulee laitettua instagramiin, mutta tänne kirjoittaminen on ollut tauolla. Nyt voisin taas koettaa saada työt tännekin näytille. Ajattelin tähän postaukseen kerätä joululahjaksi valmistuneita töitä, kohta voi sitten taas esitellä uudempia. Osa näistä joululahjoista valmistui vasta joulun jälkeen, sillä lahjanasaaja sai paketissa neulelahjakortin.

Nämä säärystimet lähtivät lahjaksi urheilevalle kummitytölle reeneihin sääriä lämmittämään. Ohje näihin Lotte-säärystimiin löytyy Lankavan sivuilta, täältä. Minulla oli näissä lankana Novitan 7veljestä. Silmukkamäärän piti olla jaollinen kolmella ja vähensin alkuperäisestä ohjeesta silmukoita ja tein nämä säärystimet 54 silmukalla. Lankaa näihin kului n. 110 g.

Nämä lapaset valmistuivat joululoman aikana tehdyllä Afrikan matkalla, lentokoneessa. Lankana näissäkin 7veljestä ja ohje peruslapasen ohje Novitan sivuilta. Joskin tein nämä pienemmällä silmukkamäärällä eli silmukoita oli naisen määrä eli 44, vaikka lapaset tulivat teinipojalle. Koko oli sopiva ja tulivat todella tarpeeseen, kun saaja kulki talvipakkasilla ilman hanskoja. Samalla ohjeella ja samalla langalla, tosin armeijanvihreänä, tein toisetkin lapaset pakettiin, mutta ne jäivät kuvaamatta. Molempiin tumppuihin lankaa kului n. 75 g.


Nämä lapaset on tehty Novitan Tuomas- langalla. Ohje tähän kuvioon löytyy täältä. Silmukoita minulla oli näissä lapasissa 40 ja koko oli hyvä naisen käteen. Kuvio-osassa jaoin silmukat niin, että kämmenpuolella oli 19 silmukkaa ja kämmenselän puolella 21 silmukkaa, jotta sain kolmella jaollisen luvun kuvioon. Lankaa kului n. 80 g.

 
Näitä laventelipusseja ristipistokuvilla valmistui joulukuussa joululahjaksi ja joulumyyjäisiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti