keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pipo päähän syksysäähän

Syksyinen tuuli tuivertaa ulkona ja vettä tihuttaa taivaalta. Mikä sen mukavampi kuin käpertyä sohvalle neulomaan. Tänään valmistui pipo lämmittämään syksypäiviä. Tosin vielä saattaa olla liian lämmin tälle villapipolle.


Lankana seitsemän veljestä, paitsi keltainen raita jotakin muuta, josta oli jäljellä vain kerän loppu. Silmukoita oli 128 ja puikot nro 4,5. Aloitin ihan sukkapuikoilla, mutta hitaana hämäläisenä tajusin hetken kuluttua vaihtaa pyöröpuikkoihin ja onnistui helpommin. Neuloin 2 o, 2 n joustinneuletta 14 cm ja sen jälkeen aloitin kaventamiset. Joka 30. ja 31. silmukka oikein yhteen ekalla kierroksella ja sen jälkeen joka kerros samassa kohdassa. Piposta tuli aika suippomallinen, mutta näytti päässä ihan hyvälle.

Tämän syksyn aikana on valmistunut muutamiakin pipoja.


Näistä pipoista pinkki meni omalle tyttärelle ja harmaa serkkutytölle. Lankana oli Novita Säde, puikot nro 5 ja silmukoita 108. Pamikko oli 12 s mallikerta, jossa oli 2o, 2n, 6o ja 2 n. Palmikko tuli joka 6. kerros. Ohje oli Novitan Ipana lehdessä. Yhteen pipoon meni n. 50 g eli yksi kerä. Kovasti on ollut omalle tyttärelle mieleinen pipo. Venyy aikuisenkin päähän, mutta pitäisi olla vähän korkeampi aikuiselle.



Tämä Nallepipo oli myös samassa Novitan Ipana lehdessä. Se on virkattu Novitan Huopanen langasta. Näitä tein itse asiassa kaksi, joista valkoinen lähti kummitytölle lahjaksi. Sen unohdin kuvata. Tämä lähtee serkkupojan päätä lämmittämään. Koko on n. 1-2 vuotiaalle.



Nämä pipot valmistuivat kaapista löytyneestä trikookankaan palasesta omille tytöille ja kummitytölle. Ohje oli Suuri Käsityö lehdessä nro 9 tältä vuodelta. Tosin muuntelin ohjetta ja tein ulko- ja sisäpuolesta samankokoiset, vaikka ohjeessa oli vähän eri tavoin. Helppo ja nopea surauttaa. Yhteen pipoon ei riittänyt enää pallollista kangasta vuoreksi, joten siinä on sininen sisus.

Pipo päässä tarkenee, vaikka ilmat tästä vielä kylmenevät. Olisikohan niihin pitänyt tehdä myös jokin heijastava yksityiskohta, että näkyisikin syyspimeällä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti