keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syksyisiä käsityömietteitä

Vuorotteluvapaa on alkanut asettua uomiinsa muutaman kuukauden jälkeen. Kun toivomaani työväenopiston käsityökurssia ei tullut vähäisen osanottajamäärän vuoksi, mielessä alkoi kyteä ajatus käsityöblogista. Olkoon tämä nyt se uusi käsityöharrastukseni tänä vuonna.

Käsitöitä valmistuu vaihtelevalla tahdilla. Näin syksyisin iskee usein neulomisinnostus ja silloin yleensä aloitan uuden villapuseron, jonka tekeminen on usein tauolla. Niin  tänäkin vuonna. Tuosta puserosta on valmiina takakappale, mutta viime aikoina on keskitytty taas pienempiin tekeleisiin. Neulominen on myös se eniten harrastamani käsityömuoto tällä hetkellä. Usein neuletyö kulkee mukana myös automatkoilla ja lasten harrastusten odotteluviihteenä. Joitain virkkauksia tulee myös tehtyä sekä välillä ommeltua. Ristipistojen tekeminen on vähentynyt osaltani, mutta aina silloin tällöin saatan tehdä vaikkapa onnittelukortin silläkin tekniikalla. Luokanopettajana myös usein teen pieniä käsitöitä ja askarteluja oppilaiden kanssa ja ne usein riittävät sillä saralla. Tänä vuonna vuorotteluvapaalla saattaa innostua jopa askartelemaan kotona.

Useimmiten kesken on useampi työ ja niista yleensä yksi on villasukat. Mummuni aikanaan kutoi paljon villasukkia ja kun mummun kutomat alkoivat lopulta olla lopussa, aloin tehdä niitä itse. Edelleen yhdet mummun kutomat pitkät villasukat ovat itselläni käytössä, kunnollisesta langasta tehtynä. Ihastuin tällä viikolla Taito shopin Roosa- nauha sukkalankaan ja sitä olisi nyt muutama kerä ostettuna eiliseltä. Ensimmäiset sukatkin ovat niistä jo työn alla. Samalla ostin myös sukkaohjekuvaston.






Kävin eilen myös kirjastossa ja löysin muutaman käsityökirjan inspiraation lähteeksi. Saa nähdä, mitä niistä löytyy.


Käsityöt ovat minulle tapa rentoutua ja nautin usein melkein enemmän siitä prosessista kuin valmiista työstä. Tosin valmiit työtkin tuottavat iloa ja varsinkin pitkällisen projektin päättyessä voi olla tyytyväinen ja kääntää katseen taas kohti uutta. Mukavaa, että voi myös jakaa kättensä töitä muiden nähtäväksi sekä näin virtuaalisesti että konkreettisesti, kun tehdyt työt pääsevät käyttöön. Kirpeinä syysaamuina ja tuulen tuivertaessa voi miettiä, mikä työ seuraavaksi lämmittäisi sekä tekijäänsä että käyttäjää. 




2 kommenttia:

  1. Prosessi on minullekin se tärkein.
    Siksi juuri on tekeillä itsellänikin yhtä aikaa monia prosesseja.
    Käsinvirkattua kirppispitsiä hankin tänään.
    Ajattelin sujauttaa sen sekaan samettinauhaa ja
    somistaa jonkin vanhan vaatteen hihansuut tai lahkeet.
    Rautalankaan pujottelin äsken pikku omppuja lintujen syöteiksi...
    ei kun ovikransseiksi.
    Vuorotteluvapaa oli ihan parasta aikaa minullakin.
    Oma blogini syntyi myös silloin osuvaa nimeä kokeillessa (vuorotteluni ollessa jo huhtikuulla). Ei onnistunut kokeilu vaan blogi oli syntynyt.
    Onnea ja iloa blogin pitoon. Nauti vuorottelusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Pioni!
      Nautin tästä omasta ajasta ja iloitsen pienistä hetkistä käsitöiden parissa. Iloa sinullekin omien kokeilujesi parissa.

      Poista