maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kietaisuneule

 Maaliskuussa onkin ollut hiljaisempaa tämä kirjoittaminen tänne blogiin. Valmistuneita ei ole tullut kovin tiheään tahtiin, mutta nyt sain valmiiksi kietaisuneuleen, joka on ollut kesken jo jonkin aikaa. Aina välillä on pitänyt tehdä sukkia tai tumppuja, mutta nyt päätin, että tämä työ on tehtävä loppuun.

Malli on Suuren Käsityölehden numerosta 8/12. Lanka on äitini Tallinnasta tuomaa villalankaa. Vyötettä näistä langoista ei ollut jäljellä, joten merkkiä en tiedä. Tätä oli muistaakseni aluperin kilon verran, josta osa meni äidilleni. Lankaa on vielä siis jäljellä reilusti ja ajattelinkin tehdä siitä vielä pitkävartiset villasukat. Ensin ajattelin pitsisukkia, mutta taidan kuitenkin päätyä ruttuvartisiin. Se malli voisi sopia tuohon lankaan.

Lanka oli tuollaista liukuvärjättyä, joten sillä sai helposti väriä neuleeseen. Välillä jouduin kerimään oikeaa väriä, jotta sain etukappalaiden värin vaihdot osumaan samaan kohtaan takakappaleen kanssa. Jälleen kerran hihoista tuli myös liian pitkät. Koskahan muistan tehdä hihat pienemmällä koolla, jolloin olisivat sopivat lyhyisiin käsiini? Muuten neule on sopivan kokoinen.

Tykkään tuosta virkatusta kukkaosasta etureunassa. Se tekee vähän ilmettä muuten yksinekrtaiseen neuleeseen. Lankaa tähän neuleeseen kului 380 g. Lankalaihis on edennyt myös lankojen myymisellä.
Nämä langat olivat myynnissä kirpputorilla ja näistä palautui minulle vain yksi pussi tweed-lankaa, joten miinusta laihikselle tuli 450 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti