lauantai 9. marraskuuta 2013

Floristin opissa

Vietin eilisen illan 10 muun kanssa ystävän luona floristin opissa. Ilta kului nopeasti ja mukavasti ja tuloksiakin saatiin aikaan. Lopputuloksiin voi olla tyytyväinen ja paljon opittiin.

Illan ensimmäinen työ oli pieni kukka-asetelma. Opettelimme, minkälaisia ryhmiä kukista ja lehdistä kannattaa tehdä ja mihin asioihin pitäisi kiinnittää huomiota. Tämä olikin illan työläin työ, mutta monta asiaa opin. Uskaltaisikohan näillä opeilla tehdä itse rippijuhliin kukka-asetelmat?

Glögin ja sämpylöiden jälkeen oli vuorossa sammalkuusten tekoa. Tämä olikin yllättäen illan nopein työ. Tosin osalle sammaleen joukosta löytyneet hämähäkit tuottivat hieman ikäviä yllätyksiä. Opimme myös, että sammaleen kerääminen metsästä on luvanvaraista, joten ihan mistä tahansa ja koska tahansa ei sammalta voi lähteä hakemaan.

Viimeiseksi teimme vielä callunasydämiä, joiden pohjana oli taivutettu rautalanka ja siihen sidottiin callunasta leikattuja kukkia. Sydämistä tuli kivoja. Näitä voisi tehdä vaikka tuliaisiksi tai vaikka joululahjoiksi.
 Ilta oli onnistunut. Väsyneinä, mutta tyytyväisinä palasimme iltapimeässä kotiin. Ihanaa terapiaa synkkään syksyyn. Kiitokset floristille ja emännälle. Meitä ohjasi floristi Marja, jolla on yritys nimeltä Kukkien. Kukkien kotisivut löytyvät täältä.

 Tässä vielä kaikki omat työni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti