maanantai 4. marraskuuta 2013

Pieniä ompeluksia

Tänään olin työväenopiston pienompelukurssilla ja muutama työ valmistuikin. Mukavia tuollaiset pienet ompelutyöt, kun ehtii saada muutaman tunnin aikana valmiiksikin. Lisäksi tavoitteena on käyttää vanhoja kangaspaloja, jotta saisin kangaskaappiani tyhjemmäksi. Mahdollisimman vähillä uusilla hankinnoilla yritän siis pärjätä.

Tämän meikkipussukan ompelin esikoiselle, joka muutama vuosi sitten on värjännyt mummin kanssa tuon päällikankaan luonnonväreillä ja kasveilla. Kangas on odottanut käyttätarkoitusta ja nyt siitä tuli tällainen. Pussin sisus on ruskeaa kangasta, joka on jäänyt yli aikanaan pianotuolin päällystämisestä. 30 cm vetoketjukin löytyi ompelutarvikkeistani valmiina. Vetoketjun koko määrittelee pussin koon, joten samalla tyylillähän voi tehdä erikokoisia pussukoita. Alimmassa kuvassa pussi nurinpäin käännettynä.

 Toinen tänään valmistunut oli käsityökassi, jossa voi kuljettaa vaikka neuletyötä ja jossa kerä pysyy siististi tallessa neuloessa, kun pitää kassia käsivarrella. Täytyy tänään heti testata, kun odottaessa taas neulon musiikkiopistolla illalla. Kassiin taitaa tänään sujahtaa Tallinnasta ostettu sukkalankakerä, josta esikoinen  tilasi itselleen perussukat.

 Tämäkin kangas on ostettu tuolin päällystämiseen. Sillä on päällystetty mummulasta tuotu vanha tuoli, joka on tätä nykyä nuorimmaisen kampauspöydän tuolina. Tuoli oli aikaisemmin musta ja siinä oli punainen päällinen. Tuoli sai hieman hempeämmän ilmeen muutama vuosi sitten maalauksella ja päällystämisellä.

Viime viikolla tein myös vanhoista farkun lahkeista ja pitsipalasta servettirenkaita. Ne tosin odottavat vielä sopivia nappeja, joilla ne ommellaan yhteen. Nappeja ei valmiina löytynyt, joten ne täytyisi käydä ostamassa.
 

Ohjeessa sanottiin, että voisi käyttää vaikka vanhoja lakanapitsejä. Äitini lupasi tuoda mummulan vanhoista lakanoista pitsejä tällä viikolla, joten täytyy kokeilla niilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti