tiistai 19. marraskuuta 2013

Viikonlopun juttuja

Jo toisen kerran tänä syksynä pääsin käymään Tallinnassa. Tällä kertaa ihanien työkavereiden kanssa. Lähdimme matkaan perjantaina ja lauantai-iltana olimme väsyneinä, mutta mukavan matkan tehneinä kotona. Perjantaina kävimme syömässä ravintola Ribessä. Minun ruokani oli hyvää, osa seurueesta ei ollut yhtä tyytyväinen. Palvelu oli myös välillä hieman hidasta, mutta ravintolan miljöö oli ihana. Itse söin kampasimpukoita alkupalaksi ja sianvatsaa pääruuaksi. Pääruoka oli hyvää ja lisäkerisotto onnistunut. Valitettavasti pääruuasta jäi kuva ottamatta, mutta alkuruoka ja jälkiruoka, kinuskikakku suolakaramellijäätelöllä, tulivat ikuistettua kuviin.

 Lauantaina Tallinnassa paistoi aurinko ja lämpöä oli lähemmäs kymmenen astetta. Hotelliaamiaisen jälkeen kävelimme muutaman työkaverin kanssa viidentoista minuutin aamulenkin ja kävimme Karnaluksissa. Tällä kertaa mukaan lähti vetoketjuja, nappeja, lankaa ja hiuslenkkejä.


Loppuporukka oli vähitellen saanut aamupalan syötyä, kun palasimme hotellille ja suunnistimme kaupungille. Itse kiertelin pienessä porukassa vanhassa kaupungissa. Kävimme mm. ihanassa pellavatuotteita myyvässä kaupassa Kuks&Küttner. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kauppa ja pellavatuotteet huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Paikan verkkokauppa löytyy täältä. Kävimme myös ihailemassa maisemia näköalapaikallaLounaan söimme jossakin vanhan kaupungin kahvilassa, joka oli Vene tn kadun varrella. Valitettavasti kahvilan nimeä en muista, mutta mereneläväkeitto oli hyvää. Muu seurue söi tomaattikeiton, joka oli kuulemma myös hyvää.


Sunnuntaina kävimmekin brunssilla ystävien luona ja siitä oli hyvä jatkaa iltapäiväksi Kädentaidot- messuille Tampereen messukeskukseen. Tyttären kanssa teimme joitakin joululahjaostoksia ja muutamia käsityöjuttujakin löytyi.
 Koruja tyttärille ja avaimenperäksi pieni pilleripurkki.
 Pöllökorun sisältä paljastui kello.
 Globehopen panta tyttärelle lämmittämään päätä silloin, kun paksut hiukset on koottu päälaelle ja pipo ei mahdu päähän.
 Novitan Joululehti, tupsukehikko, kukkarokehys ja rautalankaa.

Joulukankaita ja vanulevyä. Mitähän jouluista mahtaa syntyä kankaista? Novitan lehdestäkin voisi joitakin ohjeita kokeilla.

1 kommentti: