perjantai 21. helmikuuta 2014

Lippusukat

Tällä viikolla meillä majoittui kaksi comeniusvierasta, toinen Puolasta ja toinen Saksasta. Ajattelin tehdä heille villasukat läksiäislahjaksi. Saksalainen tyttö sai harmaat piirakkasukat, jotka valmistuivat jo aikaisemmin ja ovat odottaneet sopivaa käyttäjää. Puolalaiselle pojalle sen sijaan neuloin lippusukat. Lankana oli 7 veljestä tummanharmaa ja vähän valkoista, sinistä ja punaista. Puikkoina bambuiset 3,5. Oman haasteensa sukkiin toi se, että ne piti mitoittaa sopimaan numeron 47 jalkaan. Enpä ole ennen näin suuria sukkia tehnytkään. Onneksi 7 veljestä on nopea neuloa.


Sukkien varteen tein päälle silmukoita jäljentämällä toiseen sukkaan suomen lipun ja toiseen puolan lipun.Tämä tekniikka ei tosiaankaan ole mun juttu. Nytkin purin muutamaan kertaan ja siltikään lopputulos ei ole kovin kummoinen. Mutta eiköhän noista liput tunnista.

Lankaa sukkiin kului 165 g. Lankalaihis sen sijaan otti takapakkia, sillä sain ystävältä vielä syntymäpäivälahjaksi 7 vesljestä- lankoja kaikkiaan 900 g. Ihana lahja ja juuri minulle ajateltu. Nyt sitten ahkerasti lisää neulomaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti