maanantai 10. helmikuuta 2014

Synttärihulinaa

Viikonloppuna eivät käsityöt juurikaan edistyneet. Juhlimme yhdessä minun pyöreitä vuosiani ja tyttären 15 v. juhlia. Omat synttärini olivat jo viikko sitten ja tytär täyttää vasta loppukuusta, mutta juhlimme eilen yhdessä, kun tytärkin on oman syntymäpäivänsä rippileirillä. Viikonlopun  näpertelyt olivatkin siis keittiön puolella.
Tarjolla oli kanapiirakkaa, jonka helpon ja maukkaan ohjeen löydät täältä, bataattipiirakkaa, paahtoleipäsydämiä, täytekakkua, bostonkakkua, keksejä, karkkia, suolarinkeleitä.
 
Täytekakun sisällä oli mansikka-tuorejuustotäyte. Hyvää oli, ei liian makeaa. Tosin maussa piti olla mukana vaniljaa, sillä tuorejuusto oli vaniljatuorejuustoa, mutta vaniljan maku oli tyystin hävinnyt. Seuraavalla kerralla pitää muistaa lisätä erikseen vaniljaa.
Mustikkabostonsydän oli rakkaan mieheni käsialaa. Saimme tyttären kanssa lahjaksi liput Abba-musikaaliin Palatsiteatteriin ja kävimme sen lauantaina katsomassa. Teatteri oli enemmän musiikkishow, mutta musiikki oli hyvää ja tykkäsin varsinkin naisesiintyjistä. Muutamassa laulussa esitetyt akrobatiaesitykset olivat myös huikeita. Kun me viihdytimme itseämme Abballa, mies oli tehnyt tämän kakun.
Paahtoleivällä tuorejuusto-naudanliharouhe-paprika-sekoitus ja piparimuotilla reunat pois, jotta saatiin sydämiä.


Loppuillasta sain vetää jalkaan uudet Reinot, joissa oli tuunatut pinssit. Lahjaksi saatua perjantain seinäkiipeilyä odotellessa voikin arjen pyörityksen lomassa tehdä käsitöitä lämpimät tossut jalassa.


1 kommentti:

  1. Ihania herkkuja! Tulee ihan nälkä. Onnea vielä jälkikäteen pyöreistä vuosista. Laitoin kanapiirakan ohjeen kirjanmerkkeihin, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista