keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kuplalapaset

Sain eilen toimitettua serkkutytön haluamat lapaset aukeavalla yläosalla ja peukalolla. Toivomus oli mustavalkoiset, mutta ei kuviotoivetta. Päätin kokeilla kuplalapasten tekoa. Ohjeen löysin Neulovan nartun blogista, täältä. Lisäksi katsoin muutamankin videon, kuinka tuo kuvio oikein tehdään. Yksi video löytyy täältä. Itse kuitenkin nostin pohjavärin silmukan vasemmalle puikolle purkamisen jälkeen ja nostin puretut kerroslangat silmukan eteen vasemmalle puikolle ja neuloin sen jälkeen silmukan normaalisti, jolloin puretut langat jäivät väliin. Tästäkin katsoin videon, mutta se löytyy vain Facebookin Ihania lapasia!- ryhmästä.



Kuvion tekeminen oli helppoa ja työ eteni nopeasti. Ainoa ongelma tuli siinä, että langat uhkasivat loppua kesken. Tarkoitukseni oli tehdä aukeavasta läpästä pelkästään musta, mutta lanka ei riittänyt ja jouduin purkamaan. Lapasiin jäi myös selkeä raja siihen kohtaan, mistä läppä alkaa, mutta se ei käyttöä haittaa. Ainakin ne jo eilen ilolla otettiin käyttöön. En ole ennen tehnyt lapasiin tällaista kärkeä ja tykkään enemmän perinteisestä kärjestä, mutta näihin lapasiin tuo malli tuntui toimivan.

Lankana näissä oli luonnonvalkoinen Nalle ja Pirkanmaan kotityön joku musta lanka, joka oli Nallea hieman vahvempi. Näistä tuli lämpimämmät kuin aikaisemmin tekemistäni pöllölapasista, jotka ovat kuulemma käytössä melko ohuet. Lankaa tumppuihin kului 100 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti