keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Raitapusero pikkupojalle

Siivoillessani lankavarastojani, löytyy kassi, jonka sisältä paljastui keskeneräinen pusero. Olin aloittanut tuon puuvillapuseron tekemisen omalle pojalle aikanaan. Malli oli Suuri käsityö lehdestä 5/2013. Työkin on varmaan laitettu alulle saman kesänä, sillä mittailujen ja silmukoiden laskemisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että tekeillä oleva pusero on kokoa 98 cm. Oma poika on kasvanut aikaa sitten tuon koon ohi, mutta nyt päätin neuloa puseron loppuun, sillä lasten serkkupojalle se vielä mahtuu.
Nämä löytyivät siis kassin kätköistä. Valmiina oli takakappale ja etukappale lähes kokonaan. Haasteen aiheutti se, että piti mittailla ja laskea silmukoita, sillä lanka oli aivan eri kuin ohjeessa ja olin muuttanut reippaasti silmukkamääriä. Lankana Novitan Tennesee puuvillalanka tummansinisenä ja valkoisena. Puikot 3 ja 3,5. Vähän olivat puikotkin vääntyneet kassissa vuosien mittaan.

Tällainen puserosta tuli valmiina. Viikonloppuna päästään sovittamaan, onko serkkupojalle sopiva. Kauluksesta ei tullut ihan sellainen, kun kuvittelin, mutta eipä se ainakaan näyttäisi kiristävältä. Lankaa kului 260 g valmiiseen työhön. Koska olin punninnut myös keskeneräiset työt tammikuussa kokonaislankamäärään, koko määrä menee siis lankalaihiksen saldoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti