keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Pöllölapaset

Serkkutyttö kaipaili tumppuja, joissa olisi aukeava yläosa. Päätin sitten sellaiset tehdä ja kaivelin lankavarastoistani luonnonvalkoista Nalle Aloe vera lankaa ja mustaa tavallista Nallea. Kun lapaset alkoivat kehittyä, oma tytär ihastui niiden kuvioon ja varasi ne itselleen. Nyt kun nämä ovat valmiit, pitää siis aloittaa uudet tumput serkulle. Ne ovatkin itse asiassa jo alullaan, mutta tänään sain vihdoin pääteltyä nuo ensimmäiset.

Mallia tumppuihin otin täältä. Lisäsin kuitenkin pöllökuvion, jonka löysin Voihan villasukka- facebook ryhmän sivuilta. Teen harvoin kirjoneuletta, mutta tämä onnistui ihan ok eikä kiristä. Toisen muutoksen ohjeeseen tein siinä, että tumppujen yläosassa ei ollut joustinneuletta, mutta ensimmäisen tumpun jälkeen purin loppuosan ja tein siihen 1o,1n joustinneuletta muutaman kerroksen. Alla kuvat ensimmäisestä versiosta ja toisesta versiosta. Minusta tuo joustinneule on kätevämpi ja läppäkin taipuu päälle mukavammin.



Läpän tekeminen onnistui hyvin, kun ohjeen mukaan jätin kahden puikon silmukat odottamaan varapuikoille ja jatkoin niiden tyvestä poimituilla silmukoilla valkoista osuutta. Alla kuva tuota vaihetta havainnollistamaan.

Kun lähdin tekemään läppää, loin ensin uudet silmukat ja jatkoin sen jälkeen odottavilla silmukoilla. Ohjeessa neulottiin ensin odottavat silmukat ja sitten luotiin lisää silmukoita, mutta minun oli helpompi hahmottaa asia niin, että loin uudet silmukat ensin. Onnistui hyvin näinkin.
Seuraaviin tumppuihin ei tulekaan pöllöä, mutta en paljasta vielä, millä kuviolla ne tulevat. Nämä lapaset pääsevät nyt käyttöön. Lankaa niihin kului 65 g eli miinusta taas lankalaihikselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti